Медийният екип на ФИФА гостува на българския национален тим

Преместиха тренировката на „лъвовете“ от „Нефтчи Арена“ на Олимпийския стадион в Баку

Представители на медийната платформа на ФИФА ще посетят българския национален отбор днес. Точно в 12:00 часа местно време в хотел „Hyatt Regency Baku“ за интервюта с националния селекционер на България Илиан Илиев и капитанът Кирил Десподов.

Днес е денят, в който ще бъде представена България в новинарския поток на Световната централа. Вчера обект на интерес беше селекцията на Монголия, а в следващите дни хората от Цюрих ще направят материали за останалите два отбора. Срещите на платформата на ФИФА с Илиев и Десподов ще бъдат достъпни на видео, а също и като текст.

Централата ще използва интервютата, за да даде малко повече светлина върху обновения български национален отбор, който със сигурност не изживява най-добрите си дни. Също така в плана за интервютата е мнението на треньора и капитана за шансовете на България в Лигата на Нациите, които започват през есента. Важна тема за медийния екип е и турнирът FIFA Series, на който България участва в Баку заедно с домакините, Танзания и Монголия. „Лъвовете“ са един от четирите европейски тима, който е включен в пилотното издание. Останалите три са Азербайджан, Хърватия и Андора.

В същото време пък домакините промениха мястото на тренировката на България. Тя няма да се състои на стадион „Нефтчи Арена“, както беше планирано. Илиан Илиев ще заведе играчите на Олимпийския стадион, който е още по-близо до хотела на отбора – едва на 17 минути с автобус. Там едно от тренировъчните игрища е подготвено специално за българите.