Медицинският университет в топ 5 на най-добрите вузове в страната

Медицинският университет в Пловдив в топ пет на най-добрите вузове в страната

Медицинският университет в Пловдив е в топ 5 на най-добрите висши учебни заведения в България. Това сочат данните на Националната агенция по оценяване и акредитация, публикувани в последния брой на Държавен вестник от 11 юли.

В първата петица на всички 51 университета в страната попадат МУ-София с 9,68, УНСС с 9,65, СУ „Климент Охридски” с 9,59, Технически университет-София с 9,50 и на пето място Медицински университет – Пловдив с 9,40 точки.

Институционалната акредитация на българските ВУЗ-ове, извършена от НАОА, обхваща цялостната им академична дейност – учебна, научно-изследователска, международна, а също конкурентоспособност и качество.

„Можем да бъдем горди с високите резултати от институционалната акредитация на МУ-Пловдив през последната година, което говори за работата на всички структури в нашия университет”, коментира ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Стефан Костянев.

Оказва се, че Пловдивският медицински университет е на първо място сред университетите извън столицата, като оглавява и класацията на най-добрите ВУЗ-ове в Пловдив. След МУ-Пловдив с 9,36 точки се нареждат ПУ „Паисий Хилендарски”, Аграрният университет с 9,29, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство с 9,19 и Университетът по хранителни технологии с 8,97 точки.

Медицинският университет в Пловдив изпреварва по резултати и медицинските вузове във Варна и Плевен.

 

Подобни статии

Top