Медицинският университет ще гради нов административен комплекс

Медицинският университет в Пловдив ще се сдобие с три сгради, които досега са били собственост на УМБАЛ „Св. Георги“, на мястото на които ще построи нова административна сграда. Това стана ясно, след като днес правителството даде съгласие да бъде продадена обособена част от имот, собственост на Университетска болница.

Решението се отнася за три сгради в първа база на лечебното заведение, които то не ползва. От своя страна Медицинският университет е заявял желание да ги закупи със собствени средства. На мястото на постройките ще бъде изграден административно-информационен комплекс, съобщават от правителствената пресслужба.

Министерство на образованието и науката не е възразило тези сгради да бъдат закупени от университета. На практика учебното заведение е бюджетно предприятие по смисъла на Закона за счетоводството и поради това е взето решение имотите да бъдат продадени чрез пряко договаряне.

Парите, получени от продажбата на имота, ще останат изцяло в лечебното заведение и ще се използват само за финансиране на лечебната дейност и за инвестиции, пряко свързани с предмета на дейност на болницата, уточняват от пресцентъра на МС.

Подобни статии

Top