Междузвездни войни получи закъсняла номинация за най-добър филм за наградите „Изборът на критиците“

Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията, разшири категорията за най-добър филм за предстоящите си годишни награди „Изборът на критиците“, за да включи в нея със закъснение дългоочакваният седми епизод от култовата космическа сага Междузвездни войни, съобщи Контактмюзик.

Междузвездни войни: Силата се пробужда излезе на екран в САЩ и Канада на 18 декември – четири дни, след като организацията оповести номинациите за годишните си награди.

Заради секретността около продукцията, филмът не е бил прожектиран навреме за членовете на Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията, за да бъде включен в номинациите.

След излизането му на екран е свикан специален референдум, на който с достатъчно гласове е взето решение категорията за най-добър филм да бъде разширена от 10 на 11 продукции и в нея да попадне и Междузвездни войни: Силата се пробужда.

Така седмият епизод от Междузвездни войни се нарежда сред претендентите за приза за най-добър филм заедно с Лудия Макс: Пътят на яростта, Каръл, Марсианецът, Завръщането, Големият залог, Мостът на шпионите, Бруклин, Стая, Сикарио и Спотлайт.

Членовете на Асоциацията на кинокритиците, работещи за телевизията, радиото и интернет изданията не за първи път взимат подобно решение. През 2000 г. закъсняла номинация получи филмът Корабокрушенецът с Том Ханкс, припомня изданието.

Филмовите, както и телевизионни награди Изборът на критиците, ще бъдат раздадени на церемония в Санта Моника, Калифорния, на 17 януари 2016 г.

Подобни статии

Top