„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ стана най-касовият филм в Северна Америка за всички времена

Междузвездни войни

Последният епизод от киносагата „Межузвездни войни” вече може официално да се похвали с върхово постижение по приходи в САЩ. „Силата се пробужда“ измести с лекота досегашния рекордьор „Аватар” на Джеймс Камерън. Лентата на Дж. Дж. Ейбрамс надмина 760.5-те млн. долара, спечелени от научнофантастичния филм от 2009 година, стана ясно от съобщение, поместено на официалния сайт на продукцията.

Рекордът е поставен едва 20 дни след излизането на последната част от филма „Силата се пробужда”. От кинокомпанията „Дисни“ благодариха на феновете и отбелязаха, че единствено заради тях се е случило „истинско пробуждане на сагата“.

Новият епизод на „Междузвездни войни” разби рекорда и за най-големи приходи в дебютния си уикенд в световен мащаб, с продажби на билети от 529 млн. долара. Любопитен е фактът, че всички рекорди са поставени още преди пускането на филмна в Китай, което се очаква да стане факт на 15-и януари.

В същото време сагата превърна малък ирландски остров в топ дестинация. Кулминационна сцена от последната част на лентата е заснета на голяма, назъбена скала на остров Скелиг Михаел – националното съкровище на Ирландия, пише в свой материал агенция „Блумбърг”.

„Не мога да повярвам, че ни позволиха да снимаме там”, казва Ейбрамс за острова, където се намират руините на един манастир, построен от монаси между 6 и 8 век. Местните хора вече не смогват да отговарят на запитвания от страна на почитатели на сагата, които искат да посетят острова, станал част от снимките на популярната фантастика.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top