Международен форум за лидерството в образованието в Пловдив

Международна конференция на тема „Лидерство за равен достъп и качествено образование“ организира Община Пловдив и фондация „Световен образователен форум България”.

Пловдив ще е домакин на изключително престижното събитие, което ще продължи два дни и ще представи становищата на ключови  лектори от България и чужбина, както и добри практики на директори и учители.

За участие в международната конференция пристига лично Тон Дюиф – президент на „Световен образователен форум“.  Организацията възниква в Канада и Холандия през 2011 година и към момента има активни представители и от САЩ, Финландия, Белгия,  Великобритания, Словения, Унгария, Норвегия, Испания, Нова Зеландия и Китай. От миналата година има свое представителство и в България.

Основните цели са създаване на равни условия за качествено образование на всички деца по света,  изграждане на световна мрежа от училища за обмен на добри практики и иновации, подкрепа на националните приоритети в образованието.

Хенк Янсен и Франс Смит от „Световен образователен форум“ ще ръководят една от работните групи за лидерство. Проф. Майкъл Шротц от Университета в Инсбрук, Австрия е ключов говорител по темата за ролята на лидера.

Във форума днес следобед ще се включи зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева, председателят на СБУ Янка Такева, както и представители на различни образователни
институции от България.

Подобни статии

Top