Мей: Последиците от „Брекзит“ ще бъдат пагубни за обикновените хора

Tereza May

Британското издание „Индипендънт“ се сдоби с копие от речта, която е част от предизборната кампания на премиера Тереза Мей. Британският премиер планира да изнесе реч в Уелс, по време на която ще коментира въпроса за заплахите, дебнещи гражданите на Острова при неуспешна сделка около „Брекзит“. Очаква се тя да каже, че последиците ще бъдат „пагубни“ за обикновените работещи хора, предаде „Индипендънт“.

Мей ще се опита да убеди присъстващите, че трябва да гласуват за нея, вместо за лейбъриския лидер Джеръми Корбин, защото би било най-добре тя да води преговорите с ЕС.

В копието от речта ù, тя отбелязва, че процесът около „Брекзит“ ще започне бързо след 8 юни.

„Остават още само 17 дни до тези важни парламентарни избори. Само 11 дни след това, Европейския съюз иска преговорите около „Брекзит“ да започнат“, се казва още в речта на Мей.

„Британското място на масата за преговори ще бъде запълнено или от мен, или от Джеръми Корбин. Сделката, която търсим, ще бъде преговорена или от мен, или от Джеръми Корбин. Не трябва да се губи време за нищо, включително и за сформиране на ново правителство, което да търси своя път. Затова залозите при тези избори са високи… Нуждаем се от някого, който ще представлява Великобритания, който да бъде 100% отдаден на тази кауза, а не някой, който ще бъде несигурен. Трябва да бъде убеден, че ще представи демократичната воля на британските граждани. Защото ако не е така, последиците за Обединеното кралство и за икономическата сигурност на обикновените работещи хора ще бъдат пагубни. А ако е така, възможностите пред нас са велики!“, пише още в речта на британският премиер.

Подобни статии

Top