Меле пред пловдивска дискотека завърши с арести

Петима се биха пред дискотека в Пловдив, съобщи Районната прокуратура в Пловдив. Магистратите са повдигнали обвинения по образувано бързо производство на 29-годишния Васил Д. и на 25-годишния Велко С. за нанасяне на побой на трети мъж.

Мелето станало на 21 май 2017 г., около 5,30 часа, пред дискотека в центъра на Пловдив. При напускане на заведението група от трима мъже се разминали с обвиняемите Васил Д. и Велко С., при което си разменили реплики. Тримата напуснали дискотеката и си тръгнали. Васил и Велко ги последвали, настигнали ги и започнали да ги бият.

При сбиването е пострадал 35-годишният П.Г., на когото били нанесени удари по тялото с ритници и юмруци. След като П.Г паднал на земята, обвиняемите продължили да го ритат. В резултат на насения побой П.Г. си глътнал езика и получил травми по тялото. Удари понесли и двамата му приятели. Случайно преминаващи граждани се намесили да помогнат на пострадалия и се обадили на тел. 112.

По разпореждане на Районна прокуратура-Пловдив по случая незабавно са започнали процесуално-следствени действия. Васил Д. и Велко С. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на вида на телесната повреда на П.Г., както и на другите двама участници в мелето. След изготвяне на експертизите предстои повдигане на коригирани обвинения, включително и за престъпление по чл.325 ал.2 от Наказателния кодекс –  за хулиганство с особено дързост.

„Изразяваме абсолютната си непримиримост към подобен род прояви на непредизвикана агресия и нарушаване на физическата неприкосновеност на гражданите, като ще използваме всички законови възможности за налагане на тежки наказания на извършителите, към чието поведение обществото изразява крайна нетолерантност“, заявиха от Районна прокуратура-Пловдив.

Подобни статии

Top