Мениджърът на надеждата: Няма надежда за българския футбол!

Няма надежда за българския футбол

снимка: nacinalite.org

Няма никаква надежда за националния ни отбор по футбол, нито въобще за българския футбол. Това е мнението на Виктор Кирков, който е мениджър на Отбора на надеждата. В неговия тим от няколко години играят деца от домовете за сираци и участват на световни първенства. Тази година световното е в Холандия и той започна търсенето на таланти от Пловдив.

Според него, българите трябва да са горди повече с неговите възпитаници, а не с презадоволените и супер неуспешни звезди от тима на мъжете.

„Надежда за националния ни отбор по футбол няма. Той е отражение на цялостното състояние на българския футбол, а то в момента никак не е добро. Не се работи нито по клубовете, виждаме, че всички са в много лошо финансово състояние, не е ясно дали ще вземат лиценз. Това показва едно неправилно управление на футбола въобще – като се започне от футболния съюз и се стигне до клубовете.

Това, което липсва според мен, е качественият мениджмънт. Футболисти винаги е имало и ще има, но те са били развивани през годините и това е именно поради лошото управление въобще на спорта в България – виждаме какво се случи и в щангите миналата седмица.

Трябва да се наблегне върху създаването на управленски кадри в спорта, които биха могли да менажират правилно процесите в него”, заяви Виктор Кирков.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top