Месечен хороскоп за февруари – месеца на любовта

През февруари Овните най-накрая ще могат да поемат с пълна сила напред, Рибите ще бъдат обхванати от вдъхновение да творят, а Телците ще реализират намеренията си, но ще трябва да бъдат по-смели и по-дейни. На Водолеите месецът ще даде шанс за ново начало.

Ето и какви предизвикателства предстоят пред 12-те зодии:

ОВЕН
През февруари ще ви завладее по-голям ентусиазъм, тъй като няма да бъде необходимо да се съобразявате с пречките и ограниченията, които ви спираха през януари. Ще имате достатъчно енергия да се посветите на нови начинания. Ако планирате да се запишете на курс за придобиване на нови умения, да смените работата или попрището, да основете собствен бизнес, може да го направите след 8–9 февруари – ще се създадат добри условия. Не отлагайте да реализирате идеите си, планирайте дългосрочно и действайте. Периодът е чудесен да се явите на интервю за нова работа, да поискате повишение или да положите повече усилия, за да се изявите на сегашната си позиция. Единственото нещо, което може да ви попречи, е, да станете прекалено напористи. Ако преследвате целите си с постоянство и с уважение към околните обаче, едва ли ще срещнете спънки. Много важно условие за успеха ви през този месец е да приложите умението си да работите в екип. Поискате ли околните да ви съдействат, мислете не само как да удовлетворите собствените си амбиции, но и за това как може да помогнете на колегите си да се изявят. Ако допринесете с работата си за общото благо – за развитието на организацията или за някаква значима цел, споделяна от повече хора, съдбата ще бъде с вас. Може да разчитате и на помощ от близки приятели, така че обсъждайте с тях намеренията си. След 20 февруари си давайте повече почивка, защото прекаленото натоварване няма да ви се отразява добре.

ТЕЛЕЦ
През февруари комуникацията с околните ще тече гладко, което ще ви позволи да постигате по-лесно целите, които сте си поставили. Сякаш ще получавате подкрепата, от която имате нужда, без да влагате прекалено големи усилия. Това, което е добре да не забравяте обаче, е, че все пак трябва да предприемате определени действия и да поемате инициативата, когато се налага. През този месец ще имате доста по-големи шансове за развитие и за излизане от неблагоприятни ситуации, ако, за да постигнете онова, което е най-важно за вас, търсите нестандартни решения, възприемате нови идея и бъдете готови да направите известни промени. Казано накратко, бъдете по-смели и не се страхувайте да навлезете в непознати води. За тези от вас, които се чувстват добре в настоящата ситуация – на работа или в личната област, месецът ще премине спокойно. Ще се радвате на повече стабилност и ще може да укрепите постигнатото. Ако ви предстои пътуване на далечно разстояние или решите да се запишете на някакъв курс, знайте, че сте на прав път – очакват ви приятни изживявания и нови впечатления. Някои от вас дори може да срещнат нова любов на път или в учебната зала. Препоръката за вас през февруари е да не стоите в сянка, да не премълчавате онова, което мислите, и да не се страхувате да се изявите – в службата, чрез творческа дейност или в област, в която сте добри. След средата на месеца времето е много подходящо за занимания с изкуство, изяви на сцена и всякакви дейности, които вършите с удоволствие и страст.

БЛИЗНАЦИ
Февруари ще бъде добър месец за вас, защото ще успеете да реализирате някои свои идеи и да вървите напред, без обаче да сте притискани от обстоятелствата или да изпитвате прекалено голямо напрежение. Ще успеете да направите някои корекции в досегашното положение, водени от заключенията, до които стигнахте през януари, и да дадете ход на нови начинания. Добре е да не забравяте поуките, които извлякохте от скорошните си преживявания, защото, ако не промените поведението си или следваната от вас житейската посока, след време проблемите отново ще ви застигнат и пак ще се чувствате като в капан. Използвайте благоприятните астрологични влияния през новия месец, за да се изправите срещу собствените си страхове и да не позволявате да ви спират да правите онова, което искате. Периодът е доста благоприятен за изясняване на някои въпроси в интимните отношения, които преди са ви тормозили, както и за прекъсване на връзки, които вече не желаете да поддържате. Ако имате финансови проблеми, сега може да очаквате подобрение на ситуацията. Месецът е изключително подходящ за установяване на нови делови партньорства, за сключване на финансови договорености, както и за осъществяване на съвместни начинания – например, с партньора ви. В последната десетдневка на месеца някои от вас ще осъзнаят важни неща, свързани с професионалния им живот.

РАК
През февруари особено важна за вас ще бъде темата за любовта и интимните отношения. Тези от вас, които са щастливо обвързани, ще имат шанс да обърнат повече внимание на човека до себе си и да прекарате приятни мигове заедно. Не пестете проявите на нежност и покажете на партньора/партньорката си колко го/я цените, без обаче да стигате до крайности и да налагате задушаващо присъствие. Ако планирате някаква по-сериозна стъпка – например брак или съвместно съжителство, моментът е много подходящ да задействате нещата. Необвързаните представители на знака може да срещнат човек, с когото да се впуснат в нова любовна история. Случи ли се това, бъдете спокойни, защото има големи шансове отношенията да се окажат сериозни и да прераснат в трайно обвързване. Що се отнася до работата, месецът е особено подходящ да постигнете стабилизация и да подсигурите бъдещите си планове – включително и финансово. От средата на месеца нататък може да очаквате и подобряване на финансовото положение – ако имате собствен бизнес, да сключите изгоден договор, да получите пари, които ще ви дойдат добре. Ако искате да кандидатствате за кредит, сега може да го направите. За да оползотворите по-добре звездните влияния, през февруари се опитайте да проявявате малко по-голяма смелост. Сигурността е нещо важно за вас, но, ако се вкопчите в сигурното, може да се лишите от добра възможност за развитие.

ЛЪВ
През февруари ключът за успех и в личните, и в професионалните ви начинания ще бъде в готовността ви да се разбирате с другите хора и да работите заедно в името на обща цел – тя би могла в личен план да бъде бъдещето на детето ви или приключването на работен проект, що се отнася до професионалната област. Бъдете по-толерантни към околните, вслушвайте се в тяхното мнение и се опитайте да си сътрудничите – така няма да срещнете излишна съпротива. Тези от вас, които искат да поставят ново начало в сферата на взаимоотношенията – например връзката им да се задълбочи или точно обратното – да прекратят вече изчерпила се връзка, ще имат възможност да го направят. През този месец би било много добре, ако оставите миналото зад гърба си и гледате напред. Има шанс да го направите по-успешно в сравнение с предишни периоди, защото бъдещето ще ви привлича неудържимо и няма да искате да правите прекалени компромиси, само за да поддържате положението такова каквото е. При всички случаи случващото се през този месец ще ви даде възможност да се радвате на повече свобода. Ще дишате по-спокойно, ще имате ентусиазъм да експериментирате и да се срещате с нови хора. Пречки, които преди сте срещали в работата, ще останат зад гърба ви. Ако обаче не усещате облекчение и проблемите на работното ви място продължат, може би ще се замислите за по-радикална промяна. Не разсъждавайте прекалено дълго – сега е моментът да действате.

ДЕВА
За много от вас февруари ще бъде доста силен и наситен със събития месец. През първата седмица вниманието ви ще бъде насочено по-скоро към текущите служебни, битови и финансови въпроси. Свършете тези задачи, за да си освободите време и място за нови начинания, които е удачно да започнете след 8 февруари, когато условията ще бъдат по-благоприятни. Социалният ви живот ще се оживи – може да пътувате повече, да се запознаете с нови хора или просто да излизате по-често, за да се забавлявате. През този месец възможностите за развитие във всяка област са добри, тъй като хем ще имате хъс, ентусиазъм и позитивна нагласа, хем ще полагате нужните усилия и ще работите, за да реализирате намеренията си. Независимо дали искате да поемете в нова посока или да затвърдите сегашните си резултати, ще имате подкрепа – както от хората около вас, така и от звездите. Единственото, което може да ви саботира, е мързелът – нещо, което по принцип е доста нетипично за вашия знак. Любовта и интимността ще ви занимават особено активно към края на месеца. Желанието ви да общувате и да се запознавате с нови хора може да се отрази доста благоприятно и на любовния ви живот – например да се впуснете в нова авантюра или да разнообразите настоящата си връзка. В делови план успешно ще се отървете от служебно партньорство, което не желаете да поддържате – дните около 23 февруари са особено подходящи за подобен род действия.

ВЕЗНИ
Февруари може да се окаже доста успешен месец за вас. Но, за да се възползвате от положителните звездни влияния, трябва най-накрая да разберете какво точно искате и да изберете една посока. Изискването на периода е да бъдете по-смели и да предприемате действия – това обаче няма да се случи, ако размишлявате прекалено дълго или ако се страхувате да промените настоящото положение. В началото на месеца ще забавите темпото и вероятно ще бъдете по-пасивни. Вниманието на много от вас ще бъде заето със семейни или домашни въпроси, а други просто ще предпочетат уединението пред активния социален живот. В дните между 5 и 7 февруари бъдете внимателни, защото са възможни драми в личните отношения – интимни или семейни. От средата на месеца нататък навлизате в по-благоприятен период от месеца, в който може спокойно да обърнете внимание на личните си желания и да преследвате по-смело собствените си цели. Много от вас ще получат възможност да се изявят на работното си място. Що се отнася до свободното време, ще имате повече енергия и желание за развлечения и спорт. Ще бъдете в настроение и за романтика, а необвързаните представители на знака нека излизат повече – имат шанс да срещнат нова любов. Месецът е чудесен за творчески занимания и за започване на нови проекти. В края на периода обърнете повече внимание на начина си на живот – ако поискате, може да направите някакви промени в него, така че да живеете и да се храните по-здравословно. Промените ще се отразят много добре на здравето ви.

СКОРПИОН
През февруари ще имате шанс да определите какви цели ще следвате по-нататък през годината и да решите какви ресурси ще ви бъдат необходими за това. Не се притеснявайте, ако годината е започнала твърде мудно за вас или намеренията ви не са се осъществявали – през новия месец всичко ще върви по-гладко. За да се възползвате от възможностите, старайте се да гледате напред и да не се връщате към предишни навици, проекти, хора, дори и към модели на мислене, които вече не ви носят нищо добро. Ключовият момент през този месец е около 8–9 февруари – тогава ще успеете да оставите миналото зад гърба си и да продължите напред. Ще имате необходимата подкрепа да го сторите, даже и да се страхувате и дори досега да не сте успявали да направите първи крачка. Ако искате да се освободите от стари чувства и взаимоотношения, вероятно ще трябва да водите вътрешна борба, но този път не правете предишните грешки – бъдете смели и се доверете на неизвестността. Не го ли направите сега, ще ви бъде доста по-трудно по-късно, през пролетта. През този месец е много подходящо да се преместите в нов дом, да купите имот или да направите някакви промени вкъщи, ако планирате нещо подобно – всичко ще протече леко и без излишни спънки. Може също така успешно да подпишете договор, който не сте успели да сключите през миналия месец. В последните дни на месеца ще се открие възможност да сътворите нещо, в което да вложите много страст, или да се изявите по някакъв начин – на сцена, в спортно състезание или със способностите и уменията си.

СТРЕЛЕЦ
Очаква ви интересен и динамичен месец. Заради собствената си любознателна природа ще бъдете доволни и щастливи от възможностите, които ще ви се предоставят – да водите интересни разговори, да пътувате и да добивате нови впечатления. След 8 февруари е изключително подходящо да направите промени в близкото си обкръжение – в дома или в офиса, както и да осъществите срещи и разговори, които сте отлагали. През февруари ще имате много добри шансове начинанията ви да се увенчаят с успех, но, за да може да се възползвате максимално от обстоятелствата, е добре да подхождате трезво и разумно и да обмисляте малко повече действията си. Смелост и ентусиазъм няма да ви липсват, защото ще имате вдъхновение да предприемате нови неща и да развивате онова, което вече сте създали. Ако обаче прекалите с ентусиазма и заложите само на големите планове, без да сте ги обмислили добре и без да сте преценили възможностите си, може да се разочаровате. В началото на месеца вниманието ви ще бъде заето с финансови въпроси. Има шанс най-накрая да намерите разрешение за тях – това ще ви донесе облекчение и ще ви позволи да се посветите на по-важни цели в следващите седмици. В първите дни на месеца бъдете умерени в харченето и обмисляйте по-внимателно всеки по-голям разход. Ако похарчите повече пари, за да си осигурите временно удовлетворение или утеха, после вероятно ще съжалявате. Около 23 февруари се доверявайте най-вече на вътрешния си глас и не се поддавайте на външни влияния, които имат за цел да ви разколебаят и да ви отклонят от посоката, по която сте поели – дори да става въпрос за мненията на много близки хора.

КОЗИРОГ
Февруари ще започне за вас с осъзнаването, че се извършват важни промени в момента или предстои да се осъществят в близко бъдеще. Обърнете сериозно внимание на това, което се случва в първите дни на месеца – и във външния, и във вътрешния ви свят, защото то може да ви тласне към радикални решения в някаква област от живота ви – кариерата, семейството или дори смяна на житейската посока. Загубата на онова, което сте смятали за сигурно, може и да ви притеснява, но по-добре се примирете – пътека назад няма. Темите за любовта и взаимоотношенията ще излязат на преден план през този месец. Може да усетите повишено желание да споделяте какво ви вълнува, да искате да прекарвате повече време с любимия човек или, ако не сте обвързани, да мечтаете за нова връзка. Някои от вас обаче сами ще си създадат проблеми с навика да слагат етикети на околните и да изискват от тях да се държат според техните очаквания. Имайте предвид, че отношенията ви няма да спечелят от непрекъснатия ви стремеж да доказвате собствената си правота – ако искате да сте обичани и ценени, трябва и вие да уважавате другите такива каквито са. Колкото по-общителни и по-мили сте с хората, толкова по-голям е шансът да се радвате на близост и хармония. Първата част на месеца е чудесно време да се погрижите за себе си и да се поглезите по някакъв начин. Една промяна във външния вид ще ви се отрази добре. От втората седмица нататък може да се посветите на важни цели, които сте си поставили – и в личен, и в служебен план – начинания, които сте планирали още в края на миналата година, но не сте ги задействали. Има шанс финансовото ви положение да се подобри или да се порадвате на нова придобивка. В края на месеца бъдете критични към информацията, която получавате, защото има риск да бъдете подведени.

ВОДОЛЕЙ
Първата седмица от февруари не е подходяща за активни действия. Довършете онова, което сте започнали, и планирайте бъдещите си начинания. От втората седмица навлизате в доста силен период, в който може да погледнете напред и да започнете да осъществявате всичко онова, което сте замисляли през последните дни и седмици. 8 февруари е специален ден за вас – може да отделите малко време, за да помечтаете, а после да дефинирате ясно какво искате да постигнете през годината. Колкото по-целенасочени сте, толкова по-голям шанс имате да не се отклоните по пътя, когато срещнете препятствие. Ако възнамерявате да започнете бизнес, да си потърсите нова работа, да се запишете на курс или да излезете от някаква затормозяващата ви ситуация в личния живот, през февруари може успешно да направите първата стъпка. Доверете се на експериментатора в себе си и не се страхувайте да навлезете в непознати води. Правете неща, които никога не сте правили, но винаги сте искали – така ще помогнете на звездните влияния и ще работите в синхрон с тях. През втората половина на месеца ще се създаде възможност да се погрижите за материалното си положение. Бъдете внимателни обаче – избягвайте всякакви съмнителни схеми и не се доверявайте на всеки, който ви обещава лесни пари. Някои от вас ще видят резултата от положените в миналото усилия и ще успеят да подсигурят финансово бъдещите си планове. Поддържайте баланса между приходите и разходите си и, ако досега сте зависели материално от друг човек, потърсете начин сами да си докарвате доходи – това ще се отрази положително на самочувствието ви.

РИБИ
Февруари ще бъде важен месец за вас, защото в някаква степен ще бъде прелюдия към по-значимите промени (при някои от вас и съдбовни), които ви очакват през март. Тъй като този месец за вас ще бъде свързан с приключване, равносметка и освобождаване от старото, не е изключено и нещо да си отиде от живота ви – например най-накрая да напуснете работа, която не харесвате, да се измъкнете от вредно влияние или да преодолеете задръжките, които ви пречат да се занимавате с нещо, което харесвате. Ако все още сте в плен на стара любов, не е изключено през този месец миналото да се върне, да осмислите ситуацията и да приключите историята окончателно. От каквото и да се наложи да се лишите, не страдайте прекалено дълго – очакват ви нови, по-вълнуващи преживявания. През този месец много от вас ще предпочетат да прекарват повече време в уединение, а социалният ви живот ще остане на втори план. Последвайте вътрешния си порив – времето, прекарано в усамотение, може да ви позволи да творите и да развивате талант, който в миналото сте пренебрегвали. Следвайте вдъхновението и посвещавайте повече време на любимите си занимания. Ако искате да се освободите от нещо, което вече не ви е нужно – навик, стари вещи или каквото и да е било друго, може да го направите успешно през първата седмица на месеца, а също така и в дните около 23 февруари. Възможно е непредвидени обстоятелства, свързани с финансите ви, да ви тласнат да направите по-сериозни промени в личен или в професионален план.

Източник: Еdna.bg

Подобни статии

Top