Местната власт засади декоративни сливи край Колодрума (СНИМКИ)

Декоративни сливи и индийски люляк бяха засадени днес край многофункционалната спортна зала „Колодрума“ в Пловдив.

Първото дръвче бе засадено от кмета на града Иван Тотев, а веднага след това петимата районни кметове –  Димитър Колев, Костадин Димитров,  Ральо Ралев, Николай Чунчуков  и Георги Стаменов хванаха лопатите и последваха примера му.

Растенията достигат височина 3 – 3,5 метра и няма опасност да скрият залата, обясни градоначалникът.

Залесителна акция в Пловдив ще продължи и следващата седмица в южната част на парк Лаута в „Тракия“. Кметът призова гражданите да се включат в залесяването и обяви, че името на всеки, засадил дърво, ще бъде поставено върху табелка.

Продължава и работата по оформянето на района около „Колодрума“ като спортна зона. Предстои да бъде даден старт на процедура по отдаване под наем на терен от 2,7 дка за срок от 10 години на верига за бързо хранене.

Ще бъде изградена спортна площадка по подобие на тази в парк „Отдих и култура” до Младежкия център, предвижда се да има футболни игрища, безплатна зона с фитнес уреди и 100 паркоместа.

Очаква се проектът да бъде финализиран през 2017 година. Допълнително ще бъде отворена връзка към булевард „Найчо Цанов” и ще бъдат осигурени още 300-350 места за паркиране.

 

Подобни статии

Top