Местят Белодробната болница в УМБАЛ през 2015

Белодробна болница се мести в УМБАЛ догодина

Решението за пребазиране на Белодробната болница в Пловдив ще бъде подписано до края на седмицата, съобщи кметът Иван Тотев след среща с министъра на здравеопазването Петър Москов. Москов е шестият поред министър, който участва в преговорите по закриването на здравното заведение.

Дългогодишната сага е на път на приключи окончателно през следващата година. В момента тече преместването на медицинската лабораторията от болница „Кудоглу” в универиситетска болница „Св.Георги”. Съкращения ще има само в администрацията, защото по-голямата част от персонала ще бъде преназначен в новото звено. Останалите служители ще бъдат прехвърлени към  болница „Свети Пантелеймон”.

Държавата трябва да  отпусне още близо 500 хиляди лева  за осигуряване на новите помещения в университетска болница, в които ще се ситуира „Кудоглу“. Съставена е и комисия от представители на Община Пловдив и университетската болница, която ще извърши инвентаризация на имотите на „Кудоглу“.

На сесията днес общинските съветници приеха заемът на болница Св. Пантелеймон, отпуснат от бюджета на Община Пловдив, да бъде трансформиран в парична вноска за увеличаване на капитала на дружеството.

 

Подобни статии

Top