Местят Пеещите фонтани пред общината (СНИМКИ)

Пеещите фонтани ще бъдат преместени пред общината, стана ясно днес. Любимият на пловдивчани шадраван, който трябваше да пее от лятото на тази година в Градската градина, ще бъде разменен с фонтана с пеликаните.

Идеята дошла спонтанно на градската управа. Целта била да не се търсят нови пари за художествено озвучаване на Главната улица.

Запознати обаче довериха, че трампата щяла да бъде направена, тъй като кметът Иван Тотев  много искал шадраванът под прозорците на общината да му пее с гласа на Таря Турунен. В краен случай бил склонен и на парчета на Dream Theater.

Специално за откриването фонтанът щял да бликне с червени струи и след това да смени цвета си в синьо. Припомням, че вече има практика шадраванът с пеликаните да струи в червено и синьо. Затова няма да бъде трудно и Пеещият му събрат да бъде в тези цветове, коментираха специалисти.

Цялата процедура по преместването нямало да струва нито лев на общината, защото щяла да бъде платена от монетите, които пловдивчани ще започнат да хвърлят в новия фонтан.

Честит 1 април, пловдивчани!

 

 На снимките: Фонтанът с пеликаните оцветен в синьо и червено специално за 1 април

Подобни статии

Top