Методи Андреев: За мен Лукарски вече е Лукавски!

методи андреев

ГЕРБ отказва да носи политическа отговорност за това, което се случва във ВМЗ „Сопот“ и действията на сегашния борд на директорите. Това заяви в Пловдив народният представител Методи Андреев, водач на депутатската листа на ГЕРБ – област. По думите му членовете на директорския борд са хора в конфликт на интереси, тъй като всички имат някакъв частен бизнес, свързан с предмета на дейност на военно-промишления комплекс.

Андреев беше категоричен, че ако синдикатите, в лицето на КТ „Подкрепа“, поиска оставката на министъра на икономиката Божидар Лукарски и инициират стачни действия, той и депутатите от ГЕРБ ще застанат зад тях.

Според депутата от ГЕРБ Методи Андреев, ВМЗ „Сопот“ винаги е било обект на политически интереси. По думите му последните три директорски борда в предприятието са в рязък дисбаланс със стратегията на правителството заводът да се развива.

Той припомни, че в момента всеки месец в предприятието се изработва продукция за 20 милиона лева, наскоро е подписан договор с американска компания за специално производство за 11 милиона долара, а перспективите пред ВМЗ са за поръчки над 300 млн.долара.

„Отново тези сериозни икономически перспективи пред предприятието възбудиха апетити на кръгове, занимаващ се с подобен бизнес и то по начин, по който е ставало през годините, т.е. чрез вкарване на удобни хора в ръководствата“, каза Андреев.

Той посочи, че последните три директорски борда във ВМЗ – Сопот са работили не в интерес на оръжейницата, а са обслужвали частни и партийни интереси. По думите му именно заради дейността на последните два съвета на директорите и странното уволнение на досегашния търговски пълномощник на предприятието Богдан Богданов, Андреев и депутатите от ГЕРБ оттеглят подкрепата си от сегашното управление на завода.

„По този повод аз съм решил да отправя няколко актуални въпроса до въпросния министър Лукарски, защото след това, което той направи, въпреки ясната воля на народните представители и народните представители от ГЕРБ, ме кара да смятам, че той не е Лукарски, а Лукавски“, каза Андреев.

Затова той бе категоричен, че би подкрепил евентуални стачни действия, ако те бъдат инициирани от КТ „Подкрепа“.

„По отношение на оставката, ако питате мен, аз бих я подкрепил. Защото такова некоректно отношение по отношение на едно от най-важните предприятия е недопустимо. Но на този етап ще оставя този ангажимент на синдикатите, но аз бих ги подкрепил“, обяви Андреев.

Депутатът допълни, че той и ГЕРБ ще инициират всякакви проверки във ВМЗ „Сопот“ – от финансови ревизии до проверка на Сметната палата.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top