Миглена Трайкова: Държавата е абдикирала от своите граждани (ВИДЕО)

miglena traikova

Пловдивчанката Миглена Трайкова е на 28 години. Завършила е екология в Нов български университет, а в момента  довършва следването си в специалност „Дипломация и международни отношения“. Занимава се с мода, собственик е на онлайн магазини.

Основала е собствена фондация „Сан Марко – М“. Чрез нея от няколко години организира благотворителни кампании в помощ на болни и страдащи. Първоначално фондация „Сан Марко М“ е била регистрирана за подпомагане на онкологично болни хора. Но Мег, както я наричат приятелите й, не си поставя ограничения.

Миглена е вложила сърцето си в над 50 благотворителни каузи. Една от тях е Николай Иванов от асеновградския квартал Горни Воден, за когото вече сме ви разказвали. Той бе болен от рак на дебелото черво, но след дълго лечение в чужбина, успя да постигне трайна ремисия.

Според Мег държавата е абдикирала от своите граждани. Именно затова все повече хора не разчитат на нея, а на добротата на българите и чрез благотворителни кампании събират пари за лечението си. Държава няма, категорична е младата жена.

Благотворителната кампания за 28-годишната пловдивчанка Мария Древенлиева, която тя организира, стартира преди месец. Младата жена е пострадала при тежка катастрофа през март, тази година в Пловдив и оттогава е неподвижна. Тя и семейството й спешно се нуждаят от средства, за да заплатят имплантите, укрепващи гръбначния й стълб, а Мег се опитва да й помогне.

До инцидента 28-годишната Мария Древенлиева е работила в голям хипермаркет. Но един мартенски ден преобръща живота й. След катастрофа, тя е прикована на легло заради счупен между пети и шести прешлен гръбначен стълб. На момичето е направена операция и са й поставени импланти. Сумата, която трябва да съберат е 8000 лева.

Освен с благотворителност, Миглена се занимава и с мода. Тя има онлайн магазин, насочени именно към модни дрехи. По думите й между модата и благотворителността има обвързаност донякъде.

Мария не спира да помага на хората. Замислила е още няколко акции в подкрепа на други страдащи.

Вижте повече за младата пловдивчанка във видеото от предаването на DCTV „Ние Хората“!

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top