Мико игра 3 часа, но загуби, Турция ни победи с 3-2 за купа Дейвис

Турция надделя над България е 3-2 победи в първия кръг на втора група на купа Дейвис. Решаващият двубой вчера бе загубен от Димитър Кузманов, който не успя да преодолее звездата на домакините Марсел Илхан и след три часа игра загуби с 6-4, 2-6, 4-6, 6-4, 0-6.

Кузманов стартира отлично и взе първите пет гейма срещу 139-ия в света Илхан. Турчинът успя да намали до 4-5 и дори сервираше за изравняване, но пловдивчанинът отново проби и спечели първия сет. Във втората част представителят на домакините набързо дръпна с 5-1 и изравни резултата. Третият сет започна равностойно, но след 4-4 Илхан взе четири поредни гейма, за да вземе частта и да поведе с 2-0 в четвъртата. Кузманов изравни за 4-4, а след това отново проби в десетия гейм за ново равенство 2-2 сета. В решаващата пета част Илхан доминираше и не даде гейм на съперника.

Така България, която бе без Григор Димитров за битките в Анкара, ще играе между 15 и 17 юли срещу Тунис за оставане в групата. Мачът бе решителен, защото след като изоставахме с 0-2 след двубоите в петък, в събота тандемът между Александър Лазов и Васил Младенов надделя с 3-2 над Туна Алтуна и Джем Илкел и остави надеждите ни живи, но вчера всичко приключи.

Все пак, в мач без значение, Александър Лазаров се справи с 6-4, 4-6, 6-4 с Алтуг Челикбилек и фиксира крайното 2-3.

Снимка: tenniskafe.com

Подобни статии

Top