Мико: Искам да спечеля Купа „Пловдив“

Втората ракета на България Димитър Кузманов е амбициран да спечели турнира Купа „Пловдив“, който ще се проведе на кортовете на ТК „Локомотив“. Надпреварата е от календара на международната тенис федерация (ITF) и е с награден фонд 10,000 долара, а Кузманов е поставен под номер 1 в основната схема, съобщава официалният сайт на БФТенис.

За 15-а поредна година ТК „Локомотив“ е домакин на турнира за Купа „Пловдив“. Участват тенисисти от 15 държави.

От българите в основната схема са още Александър Лазов, Васил Младенов и Данаил Търпов. Останалите участваха в квалификациите, но единствено Серафим Грозев ги преодоля, като в последния кръг победи Сантяго Мареска от Уругвай с 6:4, 6:2.

Габриел Евтимов загуби от Илия Вучич от Сърбия с 1:6, 1:6, а Васил Шандаров отстъпи с 3:6, 4:6 срещу Бесир Дургути (Македония) в последния кръг на квалификациите и не успя да влезе в основната схема.

– Мико, ти си сочен за фаворит за спечелването на турнира „Пловдив Къп“. Чувстваш ли се готов за това?

– Чувствам се доста добре, тренирам доста качествено в последните няколко дни. Наистина съм фаворит и това не го крия. Поставен съм под №1 и всички знаят какво мога, пък и наистина искам да спечеля.

– Какво е впечатлението ти за конкуренцията?

– Има доста силни състезатели, макар и в момента тяхното състояние да не отговаря на мястото им в ранглистата. Особено внимание трябва да се отдели на Фредерико Жил от Португалия, има и други силни съперници и няма да е лесно.

– Участието ти на големия турнир в Истанбул, а след това и в Стара Загора повдигна ли самочувствието ти?

– Да, със сигурност. Участието ми тази година в по-голяма категория турнири обезателно ми дава повече самочувствие, повече увереност. И това ще бъде стремежът ми след този турнир – да се върна отново към големите турнири.

Снимка: bgtennis.bg

Подобни статии

Top