Мико на финал срещу испанец за Купа „Пловдив“

Димитър Кузманов се класира на финала за Купа „Пловдив“ с награден фонд 10 хиляди долара. Поставеният под №1 пловдивчанин се наложи над Александър Лазаров със 6:2, 6:4 в чисто българския полуфинал.

На финала утре Мико ще играе срещу поставения под №2 испанец Педро Мартинес Портеро, който нямаше никакви проблеми срещу канадеца Мартин Беран и го отказа във втория сет при 6:0, 2:0.

Кузманов започна отлично полуфинала си и не срещна особени трудности срещу Лазаров под бурната подкрепа на пловдивската публика. Във втория сет Мико поведе с 5:2, но точно тогава играта на Лазаров тръгна, той проби и за малко да направи обрат, но не му стигнаха силите и психиката.

„Проблемите във втория сет сам си ги направих. При 5:2 не завърших убедително и с категоричен резултат. Мисля, че играта ми до 6:2 и 5:2 беше почти перфектна, солидна, без непредизвикани грешки, с висок процент на вкаран първи сервис. Физически се чувствах много добре. Като изключим последните 3 гейма, които пак казвам – изцяло моя вина, омекнах и не можах да затворя мача.

На финала очаквам победа. Аз още в началото на турнира казах, че тук ме устройва само победа. Остана още един мач и смятам да го спечеля. Не познавам съперника си на финала. Гледах му мача днес, за да добия някаква представа и да знам как да подходя в утрешния финал

Финалът е в неделя от 10 часа на кортовете на ТК Локомотив (Пловдив), а входът е свободен.

Снимка: БФТенис

Подобни статии

Top