Мико на финал на „Санта Марина Къп“

Димитър Кузманов се класира за финала на международния турнир за мъже „Санта Марина Къп“ с награден фонд 15 000 долара от календара на Международната федерация по тенис (ITF), който се провежда на тенис центъра на ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол.

Кузманов победи на полуфинал поставения под номер 2 Роберто Ортега-Олмедо от Испания с 6:1 6:4 след малко повече от час и половина игра. В мача за титлата българинът ще срещне водача в основната схема Албано Оливети от Франция, който обърна днес руснака Ян Сабанин с 5:7 6:2 6:3.

23-годишният пловдивчанин загуби първия гейм, след което спечели следващите шест за 6:1 в първия сет. Във втория Кузманов изоставаше с 0:3 и 1:4, но успя да постигне пълен обрат до 6:4.

С класирането си за финала той си гарантира 10 точки за световната ранглиста, които може да увеличи на 18, ако спечели срещу Албано Оливети. Кузманов и 25-годишният французин не са играли един срещу друг в официален мач досега. Финалът е утре от 11:00 ч. на корт номер 1 на тенис център „Санта Марина“.

Международният турнир за мъже „Санта Марина Къп“ е поредното състезание от богатия календар на ТЦ „Санта Марина“, който се реализира в партньорство с Българската федерация по тенис (БФТ), Община Созопол, Тennis24.bg, Angel’sEstate, Isostar, Верига 17+, Национална тенис лига (НТЛ) и Интерактивна тенис лига (ITL).

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно селище „Санта Марина“ в Созопол разполага с 8 „Грийн Сет“ корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична гледка към морето. В последните две години в тенис курорта са проведени над 20 престижни национални и международни състезания, включително и 5 турнира от веригата на ITF. До момента над 350 състезатели от повече от 25 страни са взели участие в ITF сериите в Созопол.

Снимка: БФТ

Подобни статии

Top