Мико стана ракета №2 на България след Гришо, Цвети падна с две места

Ракета номер две в Българския тенис

снимка: tennis24.bg

Пловдивчанинът Димитър Кузманов е ракета №2 на България след като вече е на рекордното за него 314-о място в световната ранглиста на АТР, като се изкачи с 30 позиции.

Мико измести Димитър Кутровски, който загуби 36 места и вече е №332. Съвсем близо до него е и друг национал – Александър Лазов, който е на върховото за него 336-о място в класацията. Двамата национали тази седмица играят в чалънджъра в Батман, Турция.

Григор Димитров запази 11-ата си позиция в ранглистата. Най-добрият спортист на България се готви за началото на сезона на клей на турнира в Монте Карло. Ден преди началото на състезанието в Княжеството на 12-и април Гришо ще участва в демонстративен мач срещу Рафаел Надал като част от благотворителната кампания на Марин Чилич.

При дамите Цветана Пиронкова изгуби две места и е №52 в класацията на УТА. Сесил Каратанчева изкачи 11 позиции до №109 и е много близо до завръщане в Топ 100 след доброто си представяне до момента в Чарлстън.

Рекордно класиране в ранглистата отбелязаха Джулия Терзийска и Петя Аршинкова. Софиянката прелетя 49 места до №436, а младата пловдивска тенисистка изкачи две позиции до 702-ата.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top