Милан Дивеков остава 3 години зад решетките

milandivekov

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Милан Дивеков на три години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Той беше осъден на лишаване от право да управлява МПС за срок от шест години.

Дивеков беше признат за виновен в това, че на 12 август 2015 г. при управление на МПС с превишена скорост е причинил  по непредпазливост смъртта на 63-годишния Димитър Димитров, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

На 12.08.2015 г. след 21.30 часа подсъдимият Дивеков заедно със свой приятел се движели с лек автомобил „Алфа Ромео 147″, който се управлявал от Дивеков по бул. „Никола Вапцаров“. Независимо, че били в населено място, където максимално разрешената скорост е 50 км/ч., Дивеков управлявал автомобила със скорост около 100 км/ч.

Вечерта на 12.08.2015г. пострадалия Димитър Димитров се прибирал към къщи и пресякъл северното платно на бул. „Никола Вапцаров“ по пешеходната пътека, след което преминал през разделителния остров и спрял на разделителния остров между двете платна за движение.

В този момент към пешеходната пътека се движел лекия автомобил „Алфа Ромео 147″ управляван от Дивеков. Въпреки приближаването към пешеходна пътека, обозначена по надлежния ред, Дивеков не намалил скоростта на движение на управлявания от него автомобил и навлязъл в района на пешеходната пътека със скорост от 100 км/ч.

Пострадалият Димитров слязъл от бордюра на разделителния остров и стъпвайки на пътното платно „бегом“ тръгнал да го пресича.

Дивеков видял намиращия се пред него пешеходец – пострадалия Димитров и задействал спирачната система. Въпреки това предната лява част на лекия автомобил ударила пострадалия Димитър Димитров. След удара пострадалият бил отхвърлен в посока юг-югоизток „наляво спрямо автомобила“ и паднал на платното за движение.

В резултат на удара получил множество тежки травматични увреждания и починал на местопроизшествието.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и  наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top