Милена Димова: Да играя в Дофин е голямо предизвикателство - DC news

Милена Димова: Да играя в Дофин е голямо предизвикателство

Двукратната шампионка на страната и двукратна носителка на националната купа по волейбол Милена Димова вече е в Белгия, където ще се състезава за Дофин (Шарлероа) с едногодишен договор.

Дофин е познат на българската публика от срещите му с Марица в турнира за Купата на ЦЕВ през есента на 2015 година. Тогава Милена Димова и нейните съотборнички отстраниха белгийския тим след две победи.

С отбора от Шарлероа, централната блокировачка ще вземе участие и в европейските клубни турнири. Този път Дофин ще се пусне в третата по сила надпревара – за Купата на претендентите, като първи негов съперник на шестнадесетинафиналите през декември ще бъде испанският Арис (Сан Кристобал де Ла Лагуна).

„Чувствам се добре, но ми е малко трудно, защото за първи път се отделям от семейството си и от приятелите, а и от другото ми голямо семейство – Марица. Адаптирам се бързо и очаквам добро представяне в евротурнирите. В четвъртък започва много силен турнир, има много чужденки в отбора и сега се сработваме“, заяви Милена Димова от Шарлероа.

Снимка: Фейсбук

Подобни статии

Top