Милион и половина обезщетение поискаха близките на Оги Лудия

1,5 млн. лева  кръвнина поискаха близките на бизнесмена Огнян Харизанов, известен като Оги Лудия,  от подсъдимия за убийството му Божидар Атанасов.

Жената, с която Огнян Харизанов е живеел на семейни начала – Юлия Ташева, децата му Атанас Харизанов и Богдана Крумова, както и родителите му Атанас и Богдана Харизанови бяха конституирани като граждански ищци и частни обвинители и настояха всеки от тях да получи по 300 000 лева за нанесени неимуществени вреди от Божидар Атанасов.

Съдът даде ход на делото срещу Божидар Атанасов, който е обвинен за това, че е застрелял Огнян Харизанов на 17 август 2007  година.

Защитничката на Атанасов адвокат Розалина Апосотолова поиска процесът да се разглежда по съкратеното съдебно следствие, но с изслушване на свидетели. Това означава, че присъдата на Атанасов няма да бъде редуцирана с една трета и че не признава вината си.

Съдът обаче отхвърли искането, тъй като синът на Харизанов, който е частен обвинител, е на студентска бригада в САЩ и не може да даде съгласие за подобна процедура.

Припомняме, че Божидар Атанасов е подсъдим и по друго дело за убийство – на митничаря Георги Дребчев. Двете убийства бяха разплетени години след извършването им.

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top