Милчо Левиев се разплака на сцената след изключителен спектакъл в Пловдив - DC news

Милчо Левиев се разплака на сцената след изключителен спектакъл в Пловдив

Милчо Левиев се разплака на сцената в Пловдив

 снимка: kapana.bg

Пред препълнената зала на Дома на културата снощи Милчо Левиев представи невероятен спектакъл, съчетаващ в себе си няколко вида изкуства – музика, поезия и театър. Композициите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, писана  през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

Проектът със заглавие „Song of the Clown” събра три поколения артисти на сцената- Милчо и Ицко Финци от една страна, Валери Костов, Вики Алмазиду, Петър Салчев,  Веселин Веселинов- Еко и Стоян Янкулов- Стунджи от втора, и от трета внуците на самия Панчо Владигеров-  близнаците Александър и Константин .

В края на изключително емоционалната за публиката и артистите вечер, самият Милчо Левиев не скри вълнението и се разплака на сцената.

С цитати от пиесите на Шекспир, актьорът Ицко Финци придаде театрален дух на представянето на албума „Song of the Clown“, с който беше открито десетото юбилейно издание на фестивала „Пловдивски джаз вечери“. На сцената свириха авторът на проекта Милчо Левиев, както и внуците на учителя на маестрото – Панчо Владигеров.

Пловдив всъщност е като джаза донякъде – вълнуващ, динамичен, изненадващ, толерантен, отворен към света, но най-вече изключително вдъхновяващ, коментира зам.-кметът Стефан Стоянов при откриването „Пловдивски джаз вечери“.

Довечера от 19.00 часа 30 години на сцената ще отпразнува и популярното трио „Акустична версия“. Вдругиден известният Франк Гамбали, китарист от групата на виртуоза Чък Кърия, също ще се включи с квартета си. Фестивалът ще завърши с концерт на Теодосий Спасов.

 

Подобни статии

Top