„Минало несвършено“ през фокуса на майсторските обективи - DC news

„Минало несвършено“ през фокуса на майсторските обективи

Започват изложбите фотографски срещи в Пловдив

„Минало несвършено“ е темата, която обединява изложбите в Международните фотографски срещи, които традиционно се провеждат в Пловдив. Ежегодният фестивал ще бъде открит на 10 октомври.

Тогава в града под тепетата ще се срещнат световно признати имена в областта на фотографията. Темата „Минало несвършено“ интерпретира фотографската реалност като повтаряемост на идеите през времето, на фона на осъвременяването на изразните средства.

Доц.Николай Лаутлиев: „Във фотографията, както и въобще в изкуството, темите са вечни, а интерпретацията е функция от времето, в което живеем, от технологиите, които ползваме“. Повече от половината изложби във фотографските срещи са черно – бели.

Световни имена от Америка, Колумбия, Литва, Унгария и Гърция пристигат под тепетата, за да вземат участие във фестивала. За първи път ще бъде представена мащабна изложба на преподавателите от факултета по фотография при Академията по изкуствата във Филаделфия.

Много силно е и българското участие. Представяме се с трима фотографи: двама пловдивчани, доайените на репортажа – Милен Христев и Чавдар Найденов, и софиянецът Михаил Георгиев. Изложбите ще бъдат подредени в Балабанова къща, Къща Хиндлиян, Мексиканска графика и Историческия музей.

Подобни статии

Top