Минерална вода изтича в Чая, ремонтират сондаж в центъра на Асеновград

Община Асеновград започва спешен ремонт на сондажа за минерална вода, известен като сондаж 6. Заради компрометиран спирателен кран вече повече от десет дни лечебна  вода изтича в коритото на градската река. Затова още утре водоизточникът ще бъде спрян и ще започне отводняване на шахтата.

Ремонтът ще трае около седмица, а общината ще задели близо 2 хиляди лева за него. Ще бъдат монтирани и водомерни възли, които да отчитат изразходваното количество вода, съобщи инж. Петър Бояджиев, заместник-кмет по строителството в  общината.

Ревизията ще остави пожарната служба в града без резервен водоизточник. Интернитова тръба захранва сградата на пожарната, а водата се използва основно за обслужване на техниката. Налага се цистерните да се пълнят с минерална вода единствено,  ако ВиК спре водоподаването, каза началникът на РСПАБ в Асеновград  гл.инсп. Величко Бришимов.

С минералната вода от години се пълни и басейнът в центъра на града. С решение на предходни общински съвети стопаните на плажа  се задължават да плащат и символична  такса от 15 стотинки  за кубик изразходена вода. Ремонтът на съоръжението обаче няма да провали плувното лято, обещават от градската управа.

 

 

 

Подобни статии

Top