Министерският съвет отпусна над 5.6 милиона лева за Колодрума

Отпуснаха пари за строежа на Колодрума в Пловдив

Министерският съвет  одобри 5 628 000 лева за строителството на Спортната зала „Колодрума“ в Пловдив на заседание днес. Това съобщи областният управител на Пловдивска област Розалин Петков, който присъства на правителственото заседание.

Вносител на точката бе министърът на финансите Румен Порожанов. Той обясни пред членовете на Кабинета, че съгласно ПМС № 31/08.02.2013 г. по бюджета на община Пловдив е одобрена целева субсидия за капиталови разходи в размер до 24 млн. лв. за извършване на довършителни работи на обект „Спортен комплекс“, изграждащ се в УПИ ІV-617 по плана на ж.к. „Тракия“, гр. Пловдив. След влизането в сила на постановлението, през 2013 г. на общината са предоставени 12 млн. лв. за обекта.

Областният управител Розалин Петков благодари от свое име и от името на кмета инж. Иван Тотев на министър-председателя проф. Георги Близнашки и на всички министри за взетото решение. „След година и два месеца българското правителство отново мисли за Пловдив и неговите граждани. Средствата са много необходими, тъй като бързаме да завършим залата за предстоящите големи спортни събития“, допълни Розалин Петков.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев също изрази своята благодарност към премиера проф. Близнашки и към всички членове на правителството за взетото решение. Той припомни, че строителството на обекта бе замразено по време на предишния кабинет на Пламен Орешарски, който спря одобреното финансиране за залата.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев припомни, че Спортният комплекс е един от основните приоритети за развитие на спорта в града и изграждането и функционирането му ще допринесе за организиране и провеждане на редица международни спортни и културни събития.

 

Подобни статии

Top