Министърка се подхлъзна на заледена улица в Пловдив (СНИМКИ)

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова забуксува и за малко да падне, докато се опитваше да изкачи заледена наклонена павирана уличка в Пловдив. Първата дама на енергийното министерство инспектира дистанционно отчитане на електромери в кооперация в близост до Енергото. Сградата бе избрана, тъй като се намира на 50-на метра от централата на EVN, а и за да не се налага министърката да ходи прекалено дълго в студа.

Репортер на DCNEWS видя, че с лачените си обувки на ток Петкова, придружена от зам.-министъра на енергетиката Николай Николов и шефовете на енергийния оператор, нямаше проблем, докато крачеше по добре почистената павирана улица, водеща към Джумаята. Завивайки по тясната уличка с близо 30-градусов наклон, покрита с лед, министърката обаче започна да се плъзга и се наложи да я подкрепят, за да се добере до сравнително чистия тротоар.

Край нея журналисти се шегуваха, че Петкова е опитала от пловдивското ежедневие от последните няколко дни и „чистите на 90%“ пешеходни зони в града под тепетата.

Подобни статии

Top