Министърът на образованието открива институт по политика в Пловдив

Институтът за политика започва работата си днес от Пловдив. Гости на откриването в 11 часа в зала „Съединение“ в Историческия музей  ще бъдат министърът на образованието Красимир Вълчев, зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов и депутатите Милена Дамянова и Менда Стоянова.

Утре ще бъде първата сесия от обучението по програмата „Политически лидери“. Курсистите са млади политици от ГЕРБ и БСП.

Техни преподаватели през първата седмица ще бъдат проф. Антоанета Христова, проф. Екатерина Михайлова, проф. Михаил Константинов, проф. Любомир Стойков, ген. Калин Георгиев, д-р Георги Проданов, Радослав Точев, Христо Мутафчиев, Ернестина Шинова,  Десислава Билева, инж. Николай Вълев, Чавдар Кискинов.

Темите на сесията са история на политическите идеи, политически маркетингови изследвания, конституционно право, религия и политика, публична комуникация, изборни системи, работа по оперативни програми, организация и функциониране на политическите партии, управление на културата, национална и вътрешна сигурност, сценично поведение.

Програмата „Политически лидери“ е създадена в отговор на нуждата от образовани, отговорни и гъвкави лидери. Тя се състои от 5 сесии с продължителност по една седмица, които ще се провеждат през месец в различни градове.

Основатели на Института за политика са проф. Антоанета Христова и Калина Крумова.

Подобни статии

Top