Министър и кмет повеждат велошествието под тепетата (ПРОГРАМА) - DC news

Министър и кмет повеждат велошествието под тепетата (ПРОГРАМА)

С две паралелни велошествия в Пловдив и София днес ще бъде даден старт на кампанията „Аз карам велосипед – последвай ме!“. Целта на инициативата е насърчаване на колоезденето в градска среда и популяризиране на здравословния начин на живот и придвижване.

Министърът на спорта Красен Кралев, кметът на Пловдив Иван Тотев и двукратният олимпийски шампион Николай Бухалов ще поведат велошествието по улиците на Пловдив.

Ето и пълната програма:

10:30 ч. – Началният час, в който очакваме всички участници да се съберат на площад Съединение, до паметника. Водещите приветстват дошлите и информират от къде да си вземат фланелки и стартови номера, както и кога  и къде ще бъде даден стартът.

10:30-10:55 ч. Раздаване на фланелки с надпис „Аз карам велосипед, последвай ме!”, и стартов номер за участие в томболата на финала – всеки участник трябва да премина през шатрата на организаторите и да получи фланелката и индивидуалния номер.

10:55 ч. Всички участници, начело с министър Красен Кралев, кметът на Пловдив – Иван Тотев, районни и заместник кметове се отправят на стартовата позиция на бул. „Марица-Юг” с пресечката на ул. „Стефка Николова“ /подредбата става на самият булевард в посока гребен канал/.

11:00 ч. Старт на шествието, предвождано от  министър Красен Кралев, кметът на Пловдив – Иван Тотев, олимпийският шампион – Николай Бухалов, дете-участник от публиката – Симеон Пантелеев, районни и заместник кметове.

Маршрут: по продължение на бул. „Марица-юг” – до Гребен канал Пловдив /влизане откъм хангарите/ – цяла обиколка на Гребен канал Пловдив – финал: паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база.

11:30-12:00 ч. Финал на всички участници на паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база /кулата/.

12:00 ч. Официално откриване, на сцената, от водещите на медийният партньор – Дарик радио и предоставяне думата на министър Красен Кралев и кмета Иван Тотев за приветствени слова.

12:10 – 12:30 Музикална програма с поп и рок парчета на сцената и записване за игра, която ще се проведе на цената, както и играта за майсторско управление на велосипед с айран в ръка до сцената. Заедно с това водещите обявяват, че всички колоездачи ,които желаят, могат да преминат трасето с препятствия и след успешното преминаване да изтеглят скреч карта с награди от велосипеди.

12:30 – 12:45 Теглене на първи кръг от томболата.

12:45 – 13:10 Игра за надпиване с айран на сцената.

13:10 – 13:15 ч. Представяне на  Областен информационен център – Пловдив.

13:15 – 13:35 ч. Музикална програма с поп и рок парчета на сцената. Паралелно, провеждане на играта за майсторско управление на велосипед с айран в ръка до сцената.

13:35 – 14:00 Теглене на втори кръг от томболата и съпътстващи атракциони.

14:00 ч. Край на официалната програма.

Подобни статии

Top