Министър и областен на инспекция в спортното училище

Министър и областен на инспекция в спортното училище

Министърът на спорта в оставка Мариана Георгиева, заедно с областния управител Венцислав Каймаканов, инспектираха ремонта на Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив. След като миналата година училището премина под разпореждането на държавата, министерството отпусна 2 млн. 274 хил. лв. за обновяването му.

Министърът в оставка Мариана Георгиева остана доволна от извършените ремонтни дейности и изградената вече материална база и инфраструктура. Тя определи това училище като „ковачница” на спортни звезди.

„Учениците, които се възпитават тук и които ще се изграждат като елитни спортисти, защото тази пловдивска ковачница има своя авторитет и на нея се разчита, не по протокол, да създава звездите на българския спорт”, отбеляза Мариана Георгиева.

Изцяло обновени са всички 154 стаи в общежитията – с нова дограма, подови настилки, нови санитарни боксове и обзавеждане. Спортният министър изрази надежда, че и следващите управляващи ще продължат започнатото, а именно да се търсят средства за ремонти и на спортните зали, в които тренират децата. Така целият цикъл за реновиране на материалната база на спортното училище в Пловдив ще се завърши.

Подобни статии

Top