Министър Кралев и Ивет Лалова откриват Европейската седмица на спорта в Пловдив

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и едно от лицата на кампанията Ивет Лалова ще обявят началото на Европейската седмица на спорта #BeActive в България на специална церемония на гребната база в Пловдив днес от 11.00 часа.

Богата спортна панорама ще бъде представена при откриването на кампанията, която се осъществява с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив в пъртньорство с държавно спортно училище «Васил Левски» и сружение «Бъди активен». Възпитаниците на спортното училище в града, спортисти от местни клубове ще демонстрират своите умения по баскетбол, бадминтон, бокс, борба, вдигане на тежести, волейбол, гребане, кану-каяк, джудо, лека атлетика, спортна гимнастика, спортна стрелба, художествена гимнастика и футбол.

През цялата седмица спортните обекти и зали в Пловдив ще бъдат отворени от 17.00 до 20.00 часа за всеки, който иска да се докосне до любимия спорт и да започне да се занимава трайно с него, независимо от възрастта си.

В рамките на Европейската седмица на спорта от днес до 20 септември Министерството на младежта и спорта организира над 70 спортни събития в София и страната в партньорство с общини,  клубове, младежки организации и доброволци.

Европейската седмица на спорта #BeActive има за цел да популяризира спорта и физическата активност в цяла Европа. В нея могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, опит и спортно ниво.

Лица на кампанията са Ивет Лалова, Александра Жекова, Станилия Стаменова и мъжкият ни национален отбор по волейбол.

 

 

Подобни статии

Top