Мини футболен ученически турнир стартира в Пловдив

futbol-topka

Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно–информационен център /ПИЦ/ – Пловдив провеждат за пета поредна година мини-футболен турнир под надслов: „Имаш ли цел, ще намериш пътя!”. Турнирът е част от годишната кампания на на двете организации.

Стартът на състезанието е в 10.30 ч. на на стадион „Пловдив”. За Купата на Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ – Пловдив ще се борят  ученици от 8 пловдивски училища с гимназиален курс на обучение. По този начин всички участници ще покажат една различна алтернатива за уплътняване на свободното време на младите хора, чрез ангажиране със спортни мероприятия в борбата с психо-активните вещества.

Надпреварата ще се проведе със съдействието на Дирекция „Спорт и младежки дейности” на Община Пловдив и председателя на ЗС на БФС – Пловдив, който ще осигури съдийския състав и наградния фонд.

Ресорният заместник-кмет Петър Зехтински, ще открие състезанието.

По регламент участниците ще теглят жребий и ще играят на елиминации. Продължителността на срещите ще бъде от две полувремена по 15 минути, с 5 минути почивка между тях. Всеки от отборите ще бъде представляван от 10 спортисти: 6+1 футболисти и 3 резерви.

По време на футболните срещи, доброволци ще раздават информационни материали, разясняващи вредата от употребата на психо-активни вещества. Така, организаторите ще покажат, че спортът е възможност за нови запознанства и изграждане на колективен дух.

За всички участници в турнира са подготвени футболни награди – отборни и индивидуални.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top