Мира Радева: Най-големият провал на ГЕРБ са пътищата

Социоложката Мира Радева изрази крайното си разочарование от пловдивските власти заради състоянието на пътищата в града, и най-вече заради липсата на предупредителни знаци, които да указват къде има затворен участък.

Повод за посещението на Радева в града под тепетата е брифинг на тема „Социално-политическата ситуация в страната в навечерието на президентските избори“.

Според Радева е безумно едва на 10 метра преди кръстовището да има знаци, че е то затворено. По думите й навсякъде по света, когато един пътен участък се затваря, това се оповестява на две – три кръстовища преди това, за да могат хората да си потърсят обходен маршрут.

Наложи ми се да обикалям целия град, за да намеря проход и да се карам с хора, които също както и аз, нямат никаква вина. Постоянно попадаме във вътрешни конфликти помежду си, защото министър Бъчварова не си държи хората под контрол, заяви Радева.

Тя бе категорична, че най-големият провал на ГЕРБ, е именно в най-голямото им обещание, че пътищата в България ще бъдат оправени.

Другият проблем, който Радева засегна, е неработещата администрация. Тя даде за пример направено преди време изследване за състоянието на здравната система, което показало, че хората са изключително недоволни.

В страната се трупа напрежение, провокирано от ситуацията на безизходност, допълни социоложката. По думите й системата мачка личностите и ги превръща в „послушковци“. При това положение няма как да изпъкнат големите личности, които да поемат отговорност и да се превърнат в обединители на нацията.

Политическият модел изгражда хора без мнение, неспособни да поемат отговорност, затова нямаме и достойни кандидати за президент, смята Радева.

Социално мислещите не са желани в страната, защото за разлика от мнозинството ние имаме професионалната квалификация и готовността да изразяваме мнението си, каза още социоложката.

 

 

 

 

Подобни статии

Top