Мирела Демирева на финал, иска да скочи 2 метра

Мирела Демирева се класира на финал в скока на височина на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Сребърната медалистка от европейското първенство по лека атлетика в Амстердам Демирева преодоля квалификационната норма от 194 сантиметра от първия опит, което ѝ осигури участие в големия финал. Българката направи два фаула на 192 м и бе изправена пред угрозата да отпадне в квалификациите, но преодоля височината от третия опит.

„Не може да си на финал и да не покажеш най-доброто от себе си. Целта ми е да скоча 2 метра и да се кача на почетната стълбичка“, заяви амбициите си българката.

Финалът е в събота срещу неделя през нощта от 02:30 часа българско време.

Георги Иванов не успя да преодолее квалификацията в тласкането не гюле. От трите си опита българският атлет постигна максимален резултат 19,49 метра, което не му бе достатъчно да се класира за финала в дисциплината. В първия си опит Иванов изхвърли гюлето на 19,08 м., във втория на 19,49 м, а в третия направи фаул и приключи участието си.

Иванов имаше контузия преди Игрите и това наруши пълноценната му подготовка и днес той не бе в оптимална форма в Бразилия. С най-добър резултат в серията на Иванов е американецът Райън Крузър с постижение от 21 метра и 59 см.

Тайбе Юсеин загуби в първия си мач срещу Елена Пирожкова със 7:10 точки. След бронзовия медал на Елица Янкова, женската борба нямаше шанс да повтори успеха.

Снимка: Reuters

Подобни статии

Top