"Мисия: Раздвижи се" за студентите от Медицинския днес - DC news

„Мисия: Раздвижи се“ за студентите от Медицинския днес

С кампанията „Мисия: Раздвижи се!“ студентите от Медицинския университет в Пловдив ще почета Световния ден на здравето. Това ще стане днес по специална програма.

Кампанията е организирана от Асоциацията на студентите по фармация в България, съвместно с Асоциацията на студентите медици – Пловдив и Студентския съвет при МУ-Пловдив.

В тазгодишното издание кампанията е обогатена и развита в голям спортен празник за всички пловдивчани. Целта е да се насърчи здравословния начин на живот. Студентите-организатори, обединени от мотото на кампанията „Спести от бургер, дай за плод!“, ще покажат на практика как могат да бъдат обществено полезни по забавен и интересен начин, да привличат все повече хора към превенцията на заболяванията, да преборят стреса с най-ефикасния „антидепресант“ – спорта.

Спортният празник „Мисия: Раздвижи се“ започва днес от 11.00 ч. в парк Лаута, район „Тракия“. Ще се провежда едновременно в 4 пункта, разположени на главната алея.

Любителите на стрийт фитнеса ще имат удоволствието да тренират при професионални инструктори. подготвени са много въпроси за любознателните, изненадващи предизвикателства и интересни игри, а за най-активно участващите ще има награди. За всички останали са предвидени подаръци. Наградният фонд е предимно от плодове и е осигурен от студенти, събрали средствата за финансиране на празника.

Програма на събитието:

• 11:00 – 11:30 ч. – Регистрация за игра „Намери цветовете“ (на всеки пункт). С нея искаме да насърчим целеустремеността и подвижния начин на живот. За включилите се ще има специални награди.
• 11:30 – 12:30 ч. – Изпълнение на игра „Намери цветовете“ (в периметър от 700м).
• 11:00 – 14:00 ч. – Игра „Изследователи“, която засяга не само физическата активност, но и логическото мислене. На участниците ще бъдат предоставени карти с инструкции как да открият съкровище, а справилите се ще получат награда.
• 11:00 – 14:00 ч. – Въпроси и предизвикателства (на всеки пункт), за изпълнението на които се получава награда. Те ще бъдат лесни, средни и трудни.
• 11:30 – 12:30 ч. – Street Fitness – открита тренировка по стрийт фитнес и функционален фитнес, която включва кратка лекция през първия половин час за правилният начин на трениране.

Кампанията е отворена и в нея няма ограничения за възрастта на участниците

Подобни статии

Top