Митничарите в аферата с цигари остават в ареста

Оставиха в ареста подпалвача на Джумая джамия

Пловдивският апелативен съд остави в ареста тримата митничари, граничен полицай,  управител на спедиторска фирма и земеделски производител. Шестимата бяха обвинени от прокуратурата в събота за контрабанда на цигари през ГКПП „Капитан Андреево“ в особено големи размери. „За всеки от вас има доказателства за съпричастност. Жалко, че за дребни парички сте се съгласили да участвате в схемата“, коментира съдия Евдокия Кемалова.

Замесените митничари са 39-годишният Христо Палазов и 53-годишният Юри Гудев, както и началникът на смяна Красимир Добрев, който първоначално бе освободен от ареста, но впоследствие бе обвинен за престъпление по служба.  Сред обвинените са също граничният полицай Янчо Георгиев /45 г./, както и управителят на спедиторската фирма, която е отговаряла за заловените с контрабандни цигари камиони Динко Щирянов /50/. Той е обвинен за съставяне на документ с невярно съдържание, чрез който е трябвало да се прикрие контрабандата. Земеделският производител Николай Перчемлиев /36/също е с обвинение за контрабанда.

Припомняме, че на 31 март прокуратурата съобщи, че при операцията за пресичането на контрабандните канали на “Капитан Андреево” са арестувани общо 26 души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи.

При операцията са били заловени два турски ТИР-а с фалшиви български номера и контрабандни цигари. Арестувани са били и шофьорите – турски граждани. Тогава бе съобщено, че стоката в двата камиона е оценена за около 16 милиона лева. Впоследствие стана ясно, че стойността на цигарите е два пъти и половина по-голяма.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top