Митничари обжалват ареста си за контрабанда на цигари

Пловдивският апелативен съд ще решава днес дали да потвърди наложените в навечерието на Великден от Окръжния съд мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за тримата митничари, граничен полицай,  управител на спедиторска фирма и още един неин служител. Шестимата бяха обвинени от прокуратурата в събота за контрабанда на цигари през ГКПП „Капитан Андреево“ в особено големи размери.

Замесените митничари са 39-годишният Христо Палазов и 53-годишният Юри Гудев, както и началникът на смяна Красимир Добрев, който първоначално бе освободен от ареста, но впоследствие бе обвинен за престъпление по служба.  Сред обвинените са също граничният полицай Янчо Георгиев /45 г./, както и управителят на спедиторската фирма, която е отговаряла за заловените с контрабандни цигари камиони Динко Щирянов /50/. Той е обвинен за съставяне на документ с невярно съдържание, чрез който е трябвало да се прикрие контрабандата. Неговият служител Николай Перчемлиев /36/също е с обвинение за контрабанда.

Припомняме, че на 31 март прокуратурата съобщи, че при операцията за пресичането на контрабандните канали на “Капитан Андреево” са арестувани общо 26 души, сред които 13 митничари и трима гранични полицаи.

При операцията са били заловени два турски ТИР-а с фалшиви български номера и контрабандни цигари. Арестувани са били и шофьорите – турски граждани. Тогава бе съобщено, че стоката в двата камиона е оценена за около 16 милиона лева. Впоследствие стана ясно, че стойността на цигарите е два пъти и половина по-голяма.

Снимка: архив DCNEWS

 

 

Подобни статии

Top