Митрополит Николай отслужи молебен за Съединението

Десетки миряни и политически представители присъстваха на тържествения молебен в храм „Успение на Пресвета Богородица” в Пловдив, посветен на 131-та годишнина от Съединението на България.

Молебенът, който продължи около 20 минути, бе отслужен от Негово Високопреосвещенство пловдивския митрополит Николай, който пожела на всички жители на града щастлив и благословен празник.

В катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица” присъстваха редица официални лица, сред които кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Савина Петкова, командирът на 68-ма бригада „Специални сили” бригаден генерал Явор Матеев, кметовете на всички райони в Пловдив, народни представители от различни политически партии и общински съветници, предаде „Фокус“.

В Пловдив продължават честванията за 131-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия, като от 12.30 часа на площад „Стефан Стамболов“ ще се състои концерт на духовия оркестър на Пловдив, а от 17.00 часа ще започне и следващият празничен концерт.

От 19.00 часа пред Военния клуб в Пловдив, комитет „Родолюбие“ ще представи традиционната възстановка на събитията от 1885 година. Половин час по-късно в Регионалния исторически музей, ще бъде открита изложбата „Пловдив по пътя към модерния свят“.

Кулминацията на честванията ще започне в 20.30 часа на площад „Съединение“, където ще има тържествена заря – проверка.

Снимка: Пловдивска митрополия

Подобни статии

Top