Митьо Очите бере душа в болницата заради преразределение на наркобизнеса

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, е бил ранен тежко снощи около 21.00 ч. при стрелба пред дискотека в Слънчев бряг. Убит е един от охранителите му, а други двама са тежко ранени при престрелката, съобщи бургаският сайт „Флагман“.  Състоянието на единия охранител е стабилно, а другият е с опасност за живота.

Престрелката е след скандал между 30-40 лица от обкръжението на Желязков и 20-на от посетителите на заведението, уточни главният секретар на МВР Георги Костов, който пристигна на мястото.

Убитият охранител е 21-годишният Александър от бургаския ж.к. „Изгрев“. Той е покосен от 3 куршума в гърба. Изстрелите са в лявата част, единият е попаднал в областта на сърцето и е бил фатален. Младежът не е бил с охранителна жилетка,  за разлика от шефа си, стана ясно тази сутрин. Той е станал бодигард на Очите преди няколко месеца и все още не е разпознат от родителите си.

С другите двама охранители, Митьо Очите е бил транспортиран до бургаската болница.  Той е приет с остър хеморагичен шок, разкъсани са важни кръвоносни съдове в областта на малкия таз. Има и две рани в раменете и в крака, която не е фатална. Състоянието му е критично.

Най-известният подземен бос по Черноморието е отишъл подготвен за срещата с вражеския лагер в ресторант „4 You“ пред дискотека „Айсберг“ в черноморския курорт. Нито той, нито хората му са носели огнестрелно оръжие, но пък са били въоръжени с брадви. Те са били посрещнати от град от куршуми в заведението, в което е имало семейства с деца.

Причината за безпрецедентната наказателна операция срещу групата на Димитър Желязков – Очите, считана през последните години за недосегаема, е свързана с преразпределянето на печалбите от таксиметровия превоз в Слънчев бряг, твърдят за Флагман източници от разследването. Става въпрос за претенции на групировка от Благоевград, която опитвала да измести фирмата, контролираща основна част от таксиджиите в курорта. На практика този бизнес в курорта е подчинен на фирма, свързана с родственик на Митьо Очите.

Криминалисти са извършили огледи на местопроизшествието. Огледи на мястото ще има и днес.  За стрелбата са задържани двама мъже, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Снимка: burgascity.com

 

Подобни статии

Top