Михаил Анастасов чества 70-годишен юбилей с изложба

Юбилейна изложба на художника Михаил Анастасов ще бъде открита днес от 17:30 ч. в галерията на Дружеството на пловдивските художници на ул. „Гладстон“ 32.

Авторът представя с артистична лекота свои живописни композиции и най-вече психологически портрет на градския пейзаж и изяществото на най-знаковите и красиви къщи с причудливите сенки на слънчев Пловдив.

От Дружеството на пловдивските художници канят любителите на изкуството да се потопят в очарованието на неговата живопис.

Пловдивският художник Михаил Анастасов е роден 1945 г. в Благоевград. Завършва художествената гимназия в град София през 1966 г. От 1968 г. до 1974 г. учи и завършва Художествената академия – ВИИИ „Николай Павлович“. От тогава до сега участва в много самостоятелни и колективни изложби, както в България, така и в чужбина – Пловдив, Благоевград, Женева и др., където успешно представя свои художествени творби.

Неговите картини изобразяват сюжети от реалния живот. Голям брой от тях са част от колекциите на известни ценители на изкуството в Япония, САЩ, Швейцария, Македония, България и др.

 

 

Подобни статии

Top