Михаил Миков: БСП е основна алтернатива на правителството

stanishev

Имаме основание да смятаме, че БСП е оснлтовната аернатива на правителството, преди още да са изтекли сто дни от сформирането му, заяви в Пловдив лидерът на партията Михаил Миков. Той подчерта, че левицата е в криза, но по думите му това било шанс за реформа и опит партията да продължи напред.

Според Миков на предстоящите местни избори БСП няма да говори против. Тепърва ще се обмислят коалиции, след като се изясни с кого е невъзможно да се правят обединения, т.е. коалициите с кои партии и формации ще бъдат безпринципни. Това ще се изясни най-рано през май, коментира лидерът на социалистите.

Според бившия лидер на левицата и председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев  това, че БСП е в опозиция е възможност да се поучи от старите си грешки.  По думите му именно сега е моментът да се очертаят приоритетите, които червените трябва да следват.

Станишев посочи, че коалицията в парламента е порочна и е сформирана от коренно различни по идеология партии. Той бе категоричен, че БСП има политическо бъдеще и заяви: „Искам да видя партия със самочувствие!“

Сергей Станишев и Михаил Миков участват в Пловдив в семинара „Предизвикателствата пред лявото в България през 2015 г.“. Форумът продължава и утре.

Снимка: БГНЕС

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top