Михалис Хаджиянис се завръща с концерт на Античен театър в Пловдив

След дълга пауза суперзвездата на гръцката музика идва за концерт на най-красивата сцена в Пловдив – Античния театър

Благодарение на многобройните хитове и платинени албуми Михалис Хаджиянис бързо се превърна в най-популярния певец и автор на песни на гръцката музикална сцена.

Романтичен, с присъствие на сцената, нежен глас, и неизчерпаема енергия,  Михалис Хаджиянис е един от най-прочутите през последното десетилетие гръцки изпълнители в света, гостувал в България многократно с напълно разпродадени концерти.

Този път Михалис Хаджиянис се завръща с концерт на Античен театър в Пловдив на 8 юли.

Независимо дали е енергичен рок, фънки груув или неговите нежни и прочувствени балади – най-красивият общ знаменател в песните на Хаджиянис е трогателното, личното, което изразява и предава на публиката.

Той е артист, който трансформира меланхолията и надеждата на традиционната гръцка музика толкова стилно и завладяващо в музикален език, разбираем за публиката по целия свят. Магнетичният изпълнител

Михалис Хаджиянис е родом от Никозия, Кипър. Започва музикалните си уроци на 11-годишна възраст, а днес – сам композира музиката си.

В детството на малкия Михалис, вдъхновение носят различни музикални стилове – наред с традиционната гръцка музика, Михалис слуша рок, като не крие възхищението си от изпълнители като Dire Straits, Genesis, Peter Gabriel, Kate Bush и много други.

„Нужна е честност и доверие към моята публика, за да продължа да се развивам“ – разкрива в интервюта тайната на успеха си Михалис. И наистина, когато е на сцената, за зрителите няма граници между тях и изпълнителя. Тази топлина и искрена радост от музиката на Михалис Хаджиянис е истински неподправена и завладяваща.

„Моята майка винаги ми е носила вдъхновение в музиката, която правя“ – не крие изпълнителят.

Завършил е Кралския колеж в Лондон със специалност пиано и китара. През последните 20 години създава собствена идентичност с чувствената си музика. Сътрудничи си с някои от най-важните гръцки артисти сато Харис Алексиу, Йоргос Даларас, Димитра Галани, Гликерия и други. Изнесъл е стотици концерти в Гърция, родния си Кипър, цяла Европа, от Северна Америка до Австралия и Южна Африка. Продажбите на албумите му надхвърлят 30 млн. копия.

„Тръпката от сцената ми дава щастие и радост“ – неведнъж споделя Михалис.

През 2004г. във Варшава Хаджиянис представлява Кипър на официалната церемония, с която се отбеляза присъединяването на 10 нови страни към Европейски съюз. Същата година участва при  закриването на Олимпийските игри в Атина. А през 2023г. е назначен за заместник-министър на културата в Кипър.

Многопластова личност, обаятелен артист, брилянтен музикант, завладяващ и докосващ сърцата на хиляди, Михалис Хаджиянис е истинско явление в музиката.

Концертът на Михалис Хаджиянис е на 8 юли 2024г, Античен театър, Пловдив.