Мишки и плъхове нападнаха „Смирненски“

Бум на мишки и плъхове в блоковете в „Смирненски“! Жителите на квартала се оплакват, че масово жилищата им са нападнати от гризачи.

„Плъхове влизат през терасите и дори изгризват „комарниците“, за да влязат в стаите“, оплакаха се живеещи в т.нар. натовски блок. Мишоците влизали дори в детските стаи и плашели малчуганите.

От мишки в апартаментите си се жалваха и обитателите на блокове на ул. „Белица“. Хората се чудят към кого да се обърнат, за да се отърват от страшната напаст.

От Общината съобщиха, че канална дератизация се извършва в града през пролетта и есента. Тогава били най-благоприятните периоди, за да се въздейства на гризачите. Според специалистите от отдел „Екология“ администрацията няма ангажимент към жилищните площи, а само към тези, които са публична общинска собственост.

Оттам препоръчаха засегнатите домакинства да потърсят фирми, които извършват дератизация, за да им бъдат поставени отрова и капани. Според общинските специалисти е добре да се вземат мерки и по реда на етажната собственост.

Снимка: clubz.bg

Подобни статии

Top