Млада майка дарява яйцеклетки за втори път

540 жени в България даряват възможно най-ценния подарък, а именно нов живот. Това е броят на донорите на яйцеклетки у нас. Пловдивчанката Вера Симеонова е една от тях.

Срещнах се с младата жена в градината на пловдивско заведение. Посрещна ме с малко момиченце, което си играеше наоколо. На чаша кафе Вера ми разказа историята си. Оказа се, че тя вече два пъти помага на бездетни семейства да станат родители.

Вера научила случайно, че в България има проблем с намирането на донори за яйцеклетки. За разлика от Европа, където жените приемат с по-голяма лекота подобни процедури. По тази причина жената потърсила клиника, където може да дари възможност за нов живот.

„Там разговарях със специалисти и така започна всичко, вече два пъти бях донорка, даже съвсем наскоро ми приключи втората процедура и се чувствам добре“, казани младата жена.

Тя има двегодишна дъщеричка. Омъжена е за италианец, с когото живее в България. Възнамерява да дари яйцеклетка и за трети път, последен път.

Според нашето законодателство, една жена има право да стане донор само три пъти. „Моят мъж много ме подкрепя, аз съм обяснила как ме кара да се чувствам това нещо и той много се радва, че имам възможността да помогна на някой друг да бъде щастлив и да има собствено семейство“, разказа ми Вера.

Младата майка е щастлива, че може да съдейства на някоя от многото двойки с репродуктивни проблеми да станат родители. Препоръчва и на другите жени да направят това, защото процедурата не е тежка, но ще помогне и на друга жена да бъде майка.

 

Подобни статии

Top