Младежи в Златитрап хвърлят котки за забавление

снимка: monitor.bg

Поредно зловещо насилие над беззащитно коте разкриха защитници на животни във Фейсбук. Скандално видео разкрива извратеното забавление на двама младежи от пловдивското село Златитрап с примряло от страх коте.

Докато единият снима и се хили, другият взима животинката и я замята, хвърляйки я като гюлле нависоко и максимално надалече.

От 10-секундния запис, пуснат в социалната мрежа явно от оператора на този подвиг, не става ясно дали котето е оживяло. Ужасяващото видео било качено на 7 октомври от потребителя Gosho Feat Melisa и е със заглавие „taka se farlat kotki”, но едва вчера клипът с насилието придоби популярност.

Масово защитници на котки и кучета споделят по фейсбук стените си краткото клипче с коментари, че и у нас е вече дошло времето да бъде създадена зоополиция. Всички настояват да бъде потърсена най-строга отговорност и да бъде приложен Законът за защита на животните спрямо младежите от село Златитрап.

„Направих онлайн шпиониране, за да го открия”, споделя с приятелите си в социалната мрежа потребителят Владислав Стоилов. От неговата снимка се виждат както истинското име на младежа, заснел клипчето, така и къде живее в Златитрап.

Природозащитниците са твърдо решени и в този случай да уведомят както полицията, така и прокуратурата за извършеното и документирано от самите извършители насилие над коте. Фейсбук потребители настояват властите да се самосезират, а насилниците да бъдат съдени.

Според Закона за защита на животните „за жестокост се смятат: всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното. За това деяние се предвижда затвор до 3 години или глоба до 5000 лева.

източник: monitor.bg

Подобни статии

Top