Младежи запретнаха ръкави, почистиха градските паркове в Асеновград - DC news

Младежи запретнаха ръкави, почистиха градските паркове в Асеновград

Над 100 младежи се включиха в ученическата инициатива под надслов „Защото бъдещето е в наши ръце”. Младите хора излязоха от класните стаи, за да почистят парковете и зелените площи в Асеновград. Идеята за екоденя е на Общинския младежки съвет по повод Великден и Световния ден на Земята, който е на 22 април.

Ученици от СУ „Св.св.Кирил и Методий” почистиха парка на ул.”Цар Освободител”. Централният градски парк беше обект на техни съученици от двете професионални гимназии „Св.Патриарх Евтимий” и ПГ по хранително-вкусови технологии. Децата от СУ”Св. Княз Борис I” пък се заеха с освежаването на зелената площ до Пешеходния мост в града.

С чували и кофи за варосване младежите запретнаха ръкави и за кратко време почистиха от боклуци и изпочупени клони парковете. „ На всички е известно, че проблемът с чистотата на града е общ и сериозен”, каза Сали Кадиров, един от организаторите на екоакцията.

„ Искаме да заявим открито личната си позиция и да демонстрираме един от начините да си съвестен гражданин”, добави младежът. Той обясни, че инициативата се прави за първи път в Асеновград, а решението за провеждането й е взето на последното редовно заседание на Общинския младежки съвет.

 


Необходимите пособия и помощни средства бяха осигурени от Община Асеновград.

Подобни статии

Top