Младежи масово раздават валентинки и презервативи по Главната. И не само!

С акция „Опиянени от любов“ 2016 отбелязва тази година Св. Валентин Българският младежки червен кръст. Днес младежите-червенокръстци ще оформят пункт „Зона за игри” пред Централна поща от 14:00 ч. Там те ще представят своите  интерактивни игри /Табло „Любов за мен е…, Игра с балони…, Игра с презервативи…, Игра с влюбени двойки…/. Ще бъде изградена и специална рамка за снимане на влюбени двойки.

От 17:00 часа в пет популярни пловдивски клуба доброволците ще разпространяват любовни АНТИ-СПИН послания. АНТИ – СПИН акции ще има и в Карлово, Куклен, Сопот, Асеновград, Първомай, Хисаря и Съединение.  По време на цялата кампания, БМЧК – Пловдив ще разпространи над 2500 презерватива, 2800 валентинки, 500 трифонки, много любовни послания, голямо количество брошури и листовки.

Ръчно изработени валентинки и свитъци с българска любовна поезия ще получат днес  пловдивчани по Главната улица и от младежите от БСП. “Посланията, скрити във валентинките са от стихове на български автори, добре известни като имена, но чиято любовна поезия връстниците ни не познават. В празник, който все пак не е традиционен за нас, въпреки голямата му популярност в последните години искаме да припомним красотата на българския език, поезията на думите, изречени в стих, отправен към любим човек ”, коментира общинският съветник Теодора Халачева.

Любовните картички са направени собственоръчно от младите социалисти от различни материали – картон, дърво, текстил и най-вече във всяка от тях е вложена любов. Всеки, получил валентинка, ще може да я подари на любим човек и да посвети романтичното послание, изписано вътре. Акцията на младежите от БСП е с начален час 13:00 часа.

На Главната улица пловдивчани ще могат да разгледат и изложбата на открито с творбите от фотоконкурса „Най-сладка целувка“. 132 снимки с целувки ще грейнат в центъра на града.

 

Подобни статии

Top