Младежи от БМЧК Асеновград борят агресията със спорт (СНИМКИ)

11639276_590770864395926_864059360_o

Кампания, насочена срещу агресията при младежите, реализира Български младежки червен кръст в Асеновград. Чрез инициативата се цели да бъдат ограничени проявите на агресивно поведение при младите хора в училищата и в обществото, споделиха организаторите.

Те уточниха, че акцията е насочена към хора от 13 до 35 -годишна възраст. Кампанията се осъществи днес в двора на СОУ „Свети Княз Борис I“ в града. Младежи от различни класове бяха разделени на няколко отбора, като се състезаваха в различни спортни дисциплини: футбол, народна топка и щафетно бягане на 50 метра.

Младежите от Български младежки червен кръст в Асеновград връчиха и символични награди за победителите. „Очакваме днешната кампания до известна степен да повлияе върху поведението на младежите и да ограничи поне малко агресията“, изразиха надежда организаторите.

Те допълниха, че като пример за агресивно действие може да се посочи главно вербалният тормоз, който е най-често срещан. А на въпроса защо точно чрез спортни прояви са решили да борят агресията, младежите обясниха, че спортът помага за намаляване и потушаване на напрежението и стреса у хората, за оформянето на характера на младия човек и не на последно място създава положителни емоции.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top