Младежи се учат да защитават кауза за 15 минути

Не ви харесва населеното място или общината, в които живеете? Можете да ги промените. Важното е да имате конкретна визия как искате да изглежда социалната или инфраструктурната среда.

Всички млади хора на възраст от 15 до 29 години, които желаят да променят средата си и живеят в община „Марица“, ще могат да се включат в обучението, което ще се проведе днес и утре в залата на Общински съвет „Марица“. За да се включат, те трябва да бъдат мотивирани за участие и за принос към обществени каузи, да имат гражданска позиция и да искат да я изразят публично, а също и да имат желание да реализират граждански проект, инициатива, и/или доброволчески дейности.

Семинарът се организира от неформална група „БУДИЛНИКь“, която се сформира по време на проекта   „Младежки съвет Марица“, реализиран от неправителствената организация „Земеделски младежки съюз“ и община „Марица“ и финансиран от Програмата за подпомагане на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейската икономическо пространство 2009 – 2014 г., www.ngogrants.bg.

На обучението младежите ще бъдат запознати как тяхното послание и идея да стигнат до хората, ще се запознаят с тънкостите на ораторското майсторство, с психологията на убеждаващото въздействие, както и какво поведение да имат пред медиите и как да работят с ПР-ите.

Кулминацията на „КЛЮЧе – МАРИЦА“  ще е гала събитие, на което през есента младежите ще имат възможност в рамките на 15 минути да представят идеите си пред широка публика. Те ще говорят пред млади хора от региона, представители на местната власт и медиите. За най-добре защитилите своите предложения предсeдателят на „Земеделски младежки съюз“ Йорданка Змиярова е подготвила награда  – посещение на семинар в чужбина под егидата на неправителствената организация

Неформална група „БУДИЛНИКь“ бе сформирана от активни млади хора, на които да се даде възможност да отстояват позициите си и да защитават правата си пред местната власт и обществото.

Подобни статии

Top